Att skriva

Det är stor skillnad på att besvara frågor muntligt eller skriftligt samt att skriva för hand eller på en dator. Utan att gå in för djupt i det ämnet nöjer jag mig med att säga att övningarna bör besvaras för hand och dessutom utförligt. Detta gör att du dels kan gå tillbaka och se vad du skrev, dels att du minns det betydligt bättre, det blir struktur och framförallt så måste du fundera på hur du formulerar dina svar. Forskning visar även att du blir mer fokuserad på din uppgift när du formulerar dem i skrift.

En bonus är att om du sparar dessa anteckningar kommer du att kunna gå tillbaka och se din egen utveckling.

Så köp dig en riktigt fin skrivbok och börja skriv! Kanske underlättar det om du tänker att du berättar för någon, vilket du ju dessutom faktiskt gör, nämligen för dig själv.

Ta god tid på dig. Ett tänt ljus, en kopp te och lite stillsam musik sätter en bra miljö. Varför inte lite yoga-musik? Eller något helt annat som för dig signalerar att nu lämnar jag vardagen för en stund. Jag tar mig själv på största allvar.

Glöm inte, om inte du själv tar dig på allvar, kommer ingen annan göra det heller. Det är ett viktigt steg i att sätta gränser för sin omgivning.

Nu börjar vi….


Spela uppSpela uppSpela upp


Complete and Continue